آموزش سرچ کنسول رایگان

آموزش رایگان سرچ کنسول گوگل جدید قدم به قدم تا حرفه ای شدن

پس از آنکه سایتتان به صورت کامل آماده شد، باید آن را در سرچ کنسول گوگل ثبت کنید. با این کار می توانید به راحتی میزان بازدید روزانه، هفتگی و ماهانه هر صفحه سایتتان را بررسی کنید. حتی می توانید کلماتی که بیشترین کلیک را برای سایت شما داشته را نیز پیدا کنید. بخش Experience گوگل سرچ کنسول شامل چند ابزار است که آمارهایی از وضعیت بهینه بودن سایت شما می‌دهد. اگر سایت شما مشکلی در نمایش داشته باشد یا سرعت باز شدن آن کم باشد، خطاهایی در این بخش به شما نمایش داده می‌شود.

در این قسمت از دوره رایگان آموزش سرچ کنسول به زبان ساده، بیشتر در مورد Inspect URL و کار کردن با آن توضیح دادیم. آموزش گوگل سرچ کنسول یکی از خدمات مجموعه سئو موشک است که با تمام جزئیات به صورت رایگان در اختیار علاقه‌مندان به سئو قرار داده شده است. در این آموزش سرچ کنسول تمام مطالبی که برای آنالیز، بررسی سئو سایت و آگاهی از خطاها و گزارشات سایت نیاز خواهید داشت، وجود دارد. گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) گزارش مفصلی از وضعیت خزش URLهای سایت دارد که خطاها و مشکلات احتمالی کراولینگ (Crawling) را هم شامل می‌شود. فقط در یک پروژه کوچک سئو، حدود 2 هزار تا 10 هزار کلمه کلیدی برای تحلیل و بررسی وجود دارد!

ما در این مقاله به آموزش گوگل سرچ کنسول این ابزار بسیار کاربردی شرکت گوگل میپردازیم و تمامی جوانب را از نقطه صفر تا 100% ماجرا را برای شما شرح میدهیم. امروزه تعداد کاربرانی که با تلفن همراه وارد گوگل می‌شوند در سراسر دنیا افزایش یافته است. به همین دلیل این مسئله که صفحات وب سایت شما در اندازه نسخه موبایل نیز به خوبی برای کاربران نمایش داده شود، از مهم ترین عامل‌ها در سئو می‌باشد. در بخش Mobile Usability شما می توانید صفحاتی از وب سایت که در نسخه‌ی موبایل به درستی نشان داده‌ نمی‌شوند را ببیند و برای بر طرف کردن خطاهای آن اقدام کنید. در صورت برطرف کردن مشکلات هر صفحه، گوگل مجدداً آن صفحات وب سایت را خزش و بررسی کرده و خطاهای این بخش را رفع می‌نماید. در این قسمت از آموزش سرچ کنسول، به سراغ یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین بخش های سرچ کنسول می رویم.

با کلیک روی هر کدام از این بخش ها می توانید جزئیّات بیشتر و دقیق تری را مشاهده کنید. نکته دیگر اینکه اگر هشدار و یا خطایی در این بخش وجود داشته باشد، می توانید با بررسی جزئیّات این خطاها را شناسایی و برطرف نمایید. ما فرض را براین میگذاریم که شما قصد ثبت سایت خود را از طریق این بخش دارید، پس روی دکمه CONTINUE کلیک کنید تا وارد مراحل ثبت شوید. مطابق تصویر بالا ما دو راه برای ثبت یک وب سای در پیش رو داریم، 1. ثبت با url prefix که ما هر دو روش را به صورت عملی برایتان پیش خواهیم برد. در ادامه این مقاله به بررسی تمامی موارد داخل ویدیو به صورت نوشتاری خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.

چقدر عالی می‌شد، اگر می‌توانستیم به صورت لحظه‌ای و در هر ساعتی از شبانه روز، وضعیت هر صفحه را به صورت اختصاصی بررسی کنیم و وضعیت ایندکس و خطاهای موجود در صفحه را به‌صورت لحظه‌ای دریافت کنیم. برای حذف همیشه‌گی یک صفحه می‌توانیم از تگ نوایندکس، ریدایرکت 301، تگ کنونیکال و بستن دسترسی ربات از طریق فایل Robots.txt از دیگر راه‌های حذف یک صفحه از نتایج جستجو برای همیشه است. پیشنهاد می‌کنیم با مطالعه مقالات مرتبط، به صورت عمیق‌تر با این مفاهیم آشنا شوید. کد 410 این سیگنال را به گوگل اعلام می‌کند که محتوای موجود در این صفحه برای همیشه حذف شده است. برای آشنایی بیشتر با کدهای وضعیت صفحه می‌توانید مقاله Http Status Codes چیست؟ را در آکادمی وبسیما مطالعه کنید.

اطلاعاتی در مورد خطاهای AMP، خطاهای ایندکس، خطا های داده های ساختار یافته (structured data errors) و…. همچنین می توانید در دوره طراحی سایت مجتمع فنی آریا تهران شرکت کنید. اگر در مورد سئو اطلاعی ندارید، حتما مقاله سئو چیست و چه کاربردی دارد را مطالعه کنید. سلام، میتونید پس از وارد شدن به صفحه مورد نظرتون و وارد کردن ایمیل و نام، ویدیو دلخواه خود را دانلود کنید. یخش experience گوگل سرج کنسول شامل سه زیر بخش Page experience، Core Web Vitals و Mobile Usability است. بخش index شامل سه زیر بخش coverage و site map‌ و Removals است که بخش Removals به‌تازگی به سرچ کنسول اضافه‌شده است.

در هر دو شرایط بهترین کار این است که مجددا محتوای صفحه را به دقت بررسی کنید چرا که ممکن است این وضعیت نشانگر یک شکاف محتوایی در وب‌سایت باشد. این به این معناست که وب‌سایت نیاز به بهبود بیشتری دارد تا ترافیک بیشتری جذب کند. علاوه بر این، اگر یک URL در پایین صفحه نتایج جستجو قرار گرفته شده باشد و کاربر به آن بخش از نتایج جستجو اسکرول نکند، باز هم به عنوان یک نمایش محاسبه می‌شود. سرچ کنسول همیشه به طور پیش‌فرض نوع جستجوی وب در ۳ ماهه گذشته را نشان می‌دهد. بله، بودجه خزش بالاتر، صفحات را سریع‌تر ایندکس و رتبه‌بندی می‌کند و استراتژی‌های سئو را زودتر به نتیجه می‌رساند. ربات‌های خزنده گوگل لینکی را دنبال می‌کند که در نهایت به یک خطا (مانند خطای 404) می‌رسد.

برای مثال یک صفحه شما در جایگاه 90 و یک صفحه شما در جایگاه 1 قرار دارد، گوگل بر این اساس میانگین جایگاه شما را در نتایج گوگل نمایش می دهد. حتی اگر خودتان از سرچ کنسول استفاده نمی کنید باید از آن آگاه باشید، با اصول بهینه سازی سایت خود برای موتورهای جستجو آشنا شوید و بدانید چه ویژگی هایی در جستجوی گوگل وجود دارد. هنگامی که گوگل با نمایه سازی، هرزنامه یا سایر موارد در سایت شما روبرو می شود، هشدار دریافت میکنید.این هشدار به شما نشان می دهد که کدام سایت ها به وب سایت شما پیوند دارند. دریافت این هشدار در جلوگیری از عیب های احتمالی بسیار موثر است.عیب یابی مشکلات مربوط به AMP، قابلیت استفاده از تلفن همراه و سایر ویژگی های جستجو نیز در این هشدار قابل مشاهده است. نکته مهم درباره گزارش عملکرد این است که این گزارش، نقطه شروعی برای درک سریع عملکرد وب‌سایت در نتایج جستجو است. پس تعداد نمایش‌های بالا عالی است زیرا به این معناست که گوگل وب‌سایت را در نتایج جستجو نمایش می‌دهد.

در این دوره آموزشی، تمامی بخش‌های سرچ کنسول را از ابتدا و به زبان بسیار ساده توضیح دادیم تا همه افراد بتوانند کار با این ابزار کاربردی و مفید را یاد بگیرند. سرچ کنسول یک ابزار اساسی برای وبمسترها (یا به اصلاح رایج سئو کارها) و صاحبان وب‌سایت‌ها است که امکان مشاهده و تحلیل عملکرد وب‌سایت در نتایج جستجوی گوگل را فراهم می‌کند. این ابزار توسط گوگل ارائه شده و به وبمسترها اطلاعاتی ارائه می‌دهد که به آن‌ها کمک می‌کند تا بهترین راهکارها را برای بهبود سئو وب‌سایت خود پیدا کنند. Pages سرچ کنسول یکی از مهمترین بخش‌های آموزش گوگل سرچ کنسول است که گزارشات بسیار ارزشمندی درباره وضعیت صفحات سایت در اختیار ما قرار میدهد. بخش pages در سرچ کنسول صفحات یا urlهایی که ایندکس شده و صفحاتی که به هر دلیلی ایندکس نشده با نوع خطاهای آن به ما نمایش میدهد.

شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد بخش performance به مقاله ” آموزش performance ” مراجعه کنید. با استفاده از ابزار تغییر آدرس، جستجوی Google را به مکان جدید خود هدایت کنید. همچنین بررسی کنید که هیچ تعداد غیرمعمولی در تعداد کلیک خود ندارید. در این بخش می‌توانید ببینید سایت شما دارای چه ریچ‌اسنیپت‌هایی است. برای دسترسی به این قابلیت، بر روی لینک موجود در منوی سمت چپ کلیک کنید. لینک‌های خارجی که همان بک‌لینک‌ها هستند و لینک‌های داخلی لینک‌هایی هستند که از داخل وب‌سایت به جای دیگری درون وب‌سایت ارجاع داده می‌شوند.

قسمت crawl تاریخ آخرین مراجعه و نوع رباتی که صفحه را کراول کرده نمایش داده می‌شود. در بخش Indexing نیز وضعیت تگ کنونیکال و آدرس اصلی صفحه‌ای که بات گوگل ایندکس کرده را مشاهده می‌کنیم. به عبارت دیگر در این بخش مشخص شده که این صفحه با چه آدرسی ایندکس شده است. در بخش Referring Page، اگر ربات گوگل قبلاً لینک صفحه را در صفحه‌ای دیگر دیده باشد، نمایش می‌دهد. به عنوان مثال گوگل آدرس صفحه «آموزش تولید محتوا» را در صفحه «سئو چیست» هم مشاهده کرده است.

بنابراین نحوه کار با گوگل سرچ کنسول برای وبمسترها و سئوکاران، در بحث آنالیز و تحلیل سایت بسیار مهم و مفید است. اینجا جایی است که می توانیم نقشه سایت یا سایت مپ وبسایت خودمان را به گوگل سرچ کنسول معرفی کنیم. کافیه با توجه به تصویر زیر، آدرس Sitemap را در باکس مورد نظر وارد کنید و روی دکمه Submit کلیک کنید. اگر سایت مپ شما مشکلی نداشته باشد و به درستی راه اندازی شده باشد، باید در بخش Status عبارت “Success” نمایش داده شود. برای بررسی کرال باجت وب‌سایت خود، اول باید تعداد صفحات را بدانید.

در شیوه‌ی دوم نیز دوباره نام دامنه خود را در باکس قرارگرفته در بخش Domain وارد کرده و سپس روی دکمه Continue کلیک می‌کنید. در این روش مانند روش قبل نیاز نیست زیر دامنه‌های دیگر سایت یا پروتکل‌های دیگر آن را مجزا وارد کنید. در این بخش، پیام هایی برای شما نمایش داده خواهد شد که معمولاً به یکسری خطاهای خاص (نمایش وبسایت شما در موبایل و …) و موبایل فرندلی بودن سایت شما مربوط می شود. گزارش این بخش هم در صفحه Sitelinks searchbox در سرچ کنسول قابل مشاهده است. کافیست آن آدرس های URL را برداشته و در ابزار “Page Speed Insights” وارد نمایید. این ابزار گوگل به شما کمک می کند تا از مشکلات و ضعف های فنّی، حجم زیاد تصاویر و کدها و … با خبر شوید و با کمک یک برنامه نویس، به حل این مشکلات بپردازید.

ترکیب این الگوهای کوچک، دریافت سخت‌ترین و پیچیده‌ترین گزارش‌ها را در Google Search Console برای کاربران ممکن می‌سازد. اوایل دسامبر 2020 بود که جان مولر، متخصص مشهور گوگل، از برنامه این شرکت برای اضافه‌کردن امکان فیلتر دستی و دلخواه در سرچ کنسول خبر داد. کمتر از 6 ماه بعد، گوگل امکانات فیلتر Regex را در قسمت Performance سرچ کنسول معرفی کرد. در سری مقالات «آموزش رایگان سرچ کنسول» با هر یک از این بخش‌ها بیشتر آشنا می‌شویم و تکنیک‌های استفاده از ابزارهای سرچ کنسول را در کنار هم یاد می‌گیریم. در ادامه با سه نمونه از مهم‌ترین گزارش‌گیری‌های سرچ کنسول آشنا می‌شویم.

همچنین از طریق ابزار fetch as google که در این بخش قرارگرفته، درخواست ایندکس شدن صفحه موردنظر خود را به گوگل ارسال کنید. این چهار بخش موارد اصلی گزارش performance گوگل سرچ کنسول را نشان می‌دهند که می‌توانید با کلیک روی هر یک از این بخش‌ها اطلاعات مربوط به آن‌ها را مشاهده و بررسی کنید. بعد از گذراندن این مراحل تغییرات را ذخیره کنید و به صفحه ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول برگردید. احتمالاً در بالای صفحات وب لینک های هدایت شونده را دیده باشید که با کلیک بر روی هر لینک به یک بخش از وبسایت هدایت خواهیم شد. این بخش بیشتر به بهینه سازی وبسایت در موبایل، افزایش و بهبود سرعت سایت و بهینه سازی کدهای اسکیما و rich page ها اشاره دارد. تمامی مواردی که در این بخش برای شما نمایش داده می شود، به بهبود عملکرد فنی وبسایت شما کمک خواهد کرد و حتی می تواند تاثیر مستقیمی در افزایش رتبه سایت شما در نتایج گوگل داشته باشد.

گوگل به سئو فنّی و تکنیکال اهمیت زیادی می دهد چون تجربه کاربری بهتری را ایجاد خواهد کرد. اگر محتوای صفحاتی از وبسایت شما مربوط به افراد بالای ۱۸ سال باشد، کافیست که از این طریق اقدام نمایید. وارد آدرس زیر شده و با وارد کردن آدرس صفحه مورد نظر به گوگل اعلام کنید که صفحه شما مناسب افراد بالای ۱۸ سال می باشد. پس از ورود به قسمت دایرکت ادمین با تصویر بالا روبه رو خواهید شد، کافی روی بخش قرمز رنگ یا همان DNS های وب سایتان کلیک کنید. پس از کلیک با یک اسکرول به بخش افزودن رکورد های دامنه بروید و مطابق تصویر زیر کد دریافتی یا همان فایل TXT سرچ کنسول را کپی و در جای تعیین شده پیست کنید. هنگامی که با این ارور در سرچ کنسول روبرو می شوید، یعنی هنگامی که خزنده های گوگل درحال بررسی این صفحات بوده اند با مشکلات اینترنت، سرور و یا هاست روبرو شده اند.

در واقع Breadcrumbs به درک و کشف بهتر وب سایت و حوزه کاری شما توسط کاربران کمک بسیاری می‌کند. گزارش Breadcrumbs در سرچ کنسول قسمت‌هایی که به درستی پیاده سازی شده‌ و بخش‌هایی که دچار مشکل هستند را برای شما فهرست می‌کند. Core Web Vitals یا بخش فاکتورهای حیاطی از دیگر معیارهای بسیار تاثیر گذار بر وب سایت شما است. این صفحه گزارشی از سرعت لود شدن صفحات وب سایت شما در دو نسخه دسکتاپ و موبایل را نشان می‌دهد. در این مقاله سعی کردیم تا نحوه کار با گوگل سرچ کنسول را به شما بیاموزیم. یادگیری این ابزار برای وبمستران و سئو کاران بسیار ارزشمند و مفید است.

اما یک متخصص سئو، به دنبال چرایی آن خواهد بود، از بخش Queryها به دنبال کلمات کلیدی با ایمپرشن بالا و نرخ کلیک کمتر بوده و با تقویت آنها، نرخ کلیک را افزایش می‌دهد. چنین ترفندها و تکنیک‌ها یا تحلیل‌هایی تنها از طریق یک متخصص سئو که سابقه اجرایی و دانش عمیقی دارد ارائه می‌شود. بنابراین مهم است که حتما یک فرد مطمئن را برای آموزش google search console انتخاب کنید. ابزار سرچ کنسول گوگل ( یا گوگل وبمستر تولز که نسخه ی قدیمی تر این ابزار است) مدیران وب‌سایت را قادر می‌سازد تا مشکلات را بهتر بشناسند و جایگاه مناسب‌تری در نتایج جستجو داشته باشند. سرچ کنسول گوگل ابزاری برای اجرای وب است که به شما نشان می دهد که وب سایت شما چقدر خوب (یا بد) کار می کند.

در شیوه‌ی اول باید در کادر قرارگرفته که در تصویر زیر مشخص است، در بخش URL prefix آدرس سایت خود را وارد کنید. زمانی که شما وارد هر کدام از این بخش ها می شوید، با خطاهایی رو به رو خواهید شد که با کلیک روی هر کدام، آدرس های URL ای که دارای این خطا می باشد را به شما نمایش خواهد داد. در تصویر فوق می بینید که این سه بخش دقیقاً با رنگ های قرمز، زرد و سبز نمایش داده می شود و به کمک آن می توان نمای کلی صفحات ضعیف و نیاز به بهبود را آنالیز کرد. در مرحله بعدی باید روی دکمه “NEXT” کلیک کنید و و در نهایت دکمه “SUBMIT REQUEST” را زده تا همانند تصویر زیر، درخواست حذف آدرس مورد نظر ایجاد شود. این دلایل می تواند ۴۰۴ شدن آن صفحه، بی استفاده بودن صفحه ، حذف یک دایرکتوری در وبسایت یا دلایل دیگر باشد که در نهایت تصمیم به حذف آن آدرس URL خاص خواهیم گرفت. دقت داشته باشید که حذف آدرس URL از این بخش، به طور موقت انجام خواهد شد.

خب بیایید از این جا شروع کنیم که چگونه وارد سرچ کنسول شویم؟ و چگونه مرحله به مرحله سایت خود را ثبت کنیم. سرچ کنسول شما را از خطرات امنیتی مانند بدافزارها و فیشینگ آگاه می‌کند تا بتوانید اقدامات لازم را برای رفع آن‌ها انجام دهید. داده های شخصی شما برای پشتیبانی از تجربه شما در این وب سایت، برای مدیریت دسترسی به حساب کاربری شما و برای اهداف دیگری که در سیاست حفظ حریم خصوصی ما شرح داده می شود مورد استفاده قرار می گیرد. صفحاتی که دچار چنین خطایی می شوند، توسط سئو کار در فایل robots.txt مسدود شده اند. ممکن است در این بین لینک هایی وجود داشته باشند که از کیفیت لازم برخوردار نبوده و سئو سایت شما را به خطر می اندازند؛ شما باید برای حذف آنها اقدام کنید. در این باره مطالعه مطلب " حذف بک لینک های اسپم با ابزار Disavow " پیشنهاد می شود.

به کمک پنجره فوق، شما ۷ روش نصب گوگل سرچ کنسول را در اختیار خواهید داشت که در ادامه در مورد آن توضیح خواهیم داد. با استفاده  از این بخش می‌توانید لینک سازی‌های داخلی و خارجی وب سایتتان را به آسانی مدیریت کنید. در قسمت External Links لینک‌هایی که از سایر وب سایت‌ها به Property شما ایجاد شده‌اند، نمایش داده‌ می‌شوند. در Queries لیستی از کلمات کلیدی که کاربران با جستجوی این عبارات وب سایت شما را پیداکرده‌اند، می‌بینید. این Query ها می‌توانند در پیدا کردن کلمات کلیدی و نیاز کاربران در حوزه کسب و کار شما کمک بسیاری کنند. که به معنی است.این بخش از Performance بیان‌گر درصد کلیک بر روی صفحه شما به نسبت تعداد نمایش وب سایت در نتایج جستجو می‌باشد.


https://daroromiekojast.ir/who-is-the-best-seo-in-urmia/